Welkom bij de blog van Fengshui-winkel.nl

Welkom bij de blog van Fengshui-winkel.nl
Welkom op de blog van Fengshui-winkel.nl Hier deel ik informatie over Feng Shui, leuke en nieuwe producten van Fengshui-winkel.nl en andere zaken omtrent persoonlijke ontwikkeling en wat me verder bezig houdt. Veel lees plezier

donderdag 26 juni 2014

De reducerende cyclus van de vijf elementen

 Vijf elementen:

In het vorige blog bericht heb ik het gehad over de voedende werking van de vijf elementen.
De andere kant hiervan is de reducerende van de vijf elementen. Dit is een beweging tegen de klok in.

De elementen werken elkaar dan juist tegen. 

Reducerende werking van de vijf elementen:
Aarde dooft het Vuur
Als Metaal wordt gemaakt wordt Aarde verdrongen
Water laat Metaal roesten
Hout heeft Water nodig om te kunnen groeien en onttrekt dit dus uit de bodem.
Vuur heeft Hout nodig om te kunnen branden


Bijvoorbeeld: Ik heb zelf als persoonlijk element Hout. Voor mij is het dus van belang dat ik me niet te veel omring met de kleur rood (de kleur van vuur). Vooral in mijn huis is het van belang dat ik deze kleur beperk en alleen subtiel inzet in de bagua gebieden die het vuur element inzich hebben. 
Aan de andere kant is Rood ook weer een kleur van actie en gronding (zie de nieuwsbrief: Wat doen kleuren met ons), dus als ik meer actie of gronding nodig heb voeg ik die dag een rode accessoire toe aan mijn kleding en tijdens een grondingsoefening kan ik een rood kleedje onder mijn voeten leggen of werk ik in mijn gedachten met de kleur rood.

Ga niet te krampachtig om met de werking van de elementen, maar ga voelen wat voor jou op dat moment goed voelt. Wel kun je de elementen gebruiken om op te laden. Dan gebruik je weer de voedende cyclus (zie vorig blog bericht) of als je geboorte element en je persoonlijk element elkaar bedwingen kan je een element toevoegen om dit weer tot rust te brengen. De bedwingende cyclus wordt uitgelegd in het volgende blog bericht.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten